hirdetés
hirdetés
hirdetés

Számtalan érdekességet tartogatott a Graphitnak a közelmúltban tartott PLM Perspektíva 4.0 rendezvénye, amelynek központi témája az ipar 4.0, illetve a CAD/CAM/PLM-megoldások gyakorlati alkalmazhatósága volt.

hirdetés

Négy magyar innovatív vállalkozás képviselte Magyarországot kiállítóként a Las Vegasban január 5. és 8. között megrendezett CES-en (Consumer Electronic Show). 

A stuttgarti Motek nemzetközi vásárral egyidejűleg indult és 2017. február 24-én zárul a pályaművek befogadása a polimer siklócsapágyakkal megvalósított izgalmas megoldások versenyére.

Meghosszabbított határidővel, 2017. január 6-ig jelentkezhetnek a hazai gyártóegységgel rendelkező vállalkozások az Év Gyára versenyre. A pályázók kedvezményesen bérelhetnek területet a 2017-es Ipar Napjai kiállításon. 

Az AdrenaLean konferenciát ismét telt ház előtt szervezte a LeanCenter október 20-án, ezúttal Székesfehérváron. Most újra a szervezetfejlesztés került fókuszba.

Idén a KUKA Robotics Hungária Kft. nyerte a MET Magyarország Zrt. által alapított Innováció és Tehetség Díjat. 

A legjobbnak ítélt projektek az első hazai Energy Globe díjak elnyerése mellett a nemzetközi megmérettetésen is részt vehetnek hazánkat képviselve.

2017-ben május 9-12. között rendezik meg a Mach-Tech és Ipar Napjai szakkiállításokat, amelyekre október 31-ig lehet kedvezményesen jelentkezni. (X)  

Mától három napon át fogadja a látogatókat a számos párhuzamos rendezvénnyel kísért Automotive Hungary járműipari beszállítói szakkiállítás.

Több mint 1700 cég képviseltette magát az idei MSV vásáron, megtöltve ezzel a tekintélyes méretű kiállítótér minden pavilonját. A csehországi Brnóban  csaknem 80 000 látogató vett részt, ami az elmúlt hét évben a legmagasabb szám.

Az élhetőbb jövő témakörében rendez konferenciát az Okos Jövő Innovációs Klaszter október 20-21-én, Visegrádon Smart Future Forum 2016 címmel. 

Címlapon

Német gazdaság

Carl Martin Welcker, a VDMA) novemberben megválasztott új elnöke szerint az export növelése és a munkahelyek megtartása szempontjából létfontosságú, hogy a piacok nyitottak legyenek, a kereskedelem pedig szabadon folyhasson. 

A világ legnagyobb és legerősebb szállítmányozási járművei

Amellett, hogy a tehergépjárművek szüntelen méretnövekedése és erősödése hűen szemlélteti a globális népesség exponenciális gyarapodását, egyidejűleg azt is sejteni engedi, hogy a világkereskedelem oly sokszor előrevetített totális összeroskadása egyelőre még várat magára. Az alábbi összeállításunkban éppen ezért össze is szedtünk néhányat napjaink legkülönlegesebb szállítmányozási megoldásaiból. 

Német gazdasági kilátások

Az IW kölni gazdaságkutató intézet szokásos, 48 gazdasági szervezet megkérdezése alapján készített év végi konjunktúrafelmérése szerint mérsékelt derűlátás jellemzi a német gazdaság 2017. évi várakozásait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés