hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Siemens-Knorr-konzorcium nyert a MÁV-Start vasúti forgóvázakra kiírt közbeszerzési eljárásán.

hirdetés

Budapesten bővíti mesterséges intelligencia szoftverfejlesztő központját az Emarsys Technologies globális marketing kommunikációs vállalat. 

Drasztikus mértékű antidömping vámot vetett ki az Európai Bizottság több, Kínából importált acélipari terméktípusra, így komoly fellendülés várható az európai alapanyaggyártásban.

A sarkvidékeken kívül eső, nemrég felfedezett jégtábla sokkal otthonosabb környezetet biztosíthatna a letelepedésre.

Ahogy megkezdi a termelést a magyarországi üzem, és az itt készülő termékek az európai piacra kerülnek, ez a régió adja majd a cég bevételének felét – mondta Neeraj Kanwar, az Apollo Tyres alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Az EKG-görbe tulajdonságait kiértékelő, a kamrafibrilláció kockázatát jelző, a paroxizmális pitvarfibrilláció diagnózisát segítő intelligens eszközt fejlesztett egy hazai cég.

Csaknem tízmilliárd forintos beruházás keretében jelentős fejlesztéseket hajt végre hazai üzemében a Siemens. Az építkezés már a héten megkezdődhet, az új termékek gyártása pedig 2018-ban veheti kezdetét.

Az Irinyi Terv iparstratégia megvalósítását a kormány 2 milliárd forintos keretösszeggel támogatja, a kérelmeket mostantól lehet benyújtani – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).    

Az ABB és az IdeaHub innovációs platform világszerte újítókat toboroz. A jelentkezők feladata, hogy átalakítsák az ipari környezetben működő, változtatható fordulatszámú hajtások szerepét. 2017. junauár 31-ig lehet benyújtani a pályázatokat. 

Az ország tudósai a pulzáralapú felőli tájékozódás céljából éppen ezért lőtték fel legutóbbi műholdjukat a világegyetembe.

November 17-től várják az agrártudományok, az információs technológia és a műszaki tudományok területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal kutatónők pályázatait a Nők a Tudományban Kiválósági Díjra. 2017. január 9-ig lehet jelentkezni. 

hirdetés

Címlapon

Jövő gyára

Lézerrel vagy fénnyel irányított önvezető targoncák keringenek a gyárban, ahol a munkafolyamatot hibafelismerő kamerák ellenőrzik, a dolgozók VR-szemüveggel pedig virtuálisan egy terembe kerülhetnek más kontinenseken élő kollégáikkal. Az Audi ingolstadti gyárában jártunk.  

Robotikai fejlesztések

Önmagát átkonfiguráló, mobil modulokból felépülő logisztikai rendszert, valamint a munkadarabok gyors és pontos felismerését segítő, nagy teljesítményű optikai érzékelőket díjazott a Motek 2016 kiállítás szakmai zsűrije. A  megoldások az anyagmozgatás digitális jövőjét vetítik előre. 

Nagy gyártók az elektromosautó-fejlesztésben

Egyre megfizethetőbb áron is kínál már a legtöbb autógyártó elektromos gépkocsikat, és a közúti közlekedés jövőjét előrevetítő tanulmányautókból sincs hiány. Akadnak azonban szkeptikusok a gyártók berkein belül, és a piacelemzők is arra figyelmeztetnek, hogy az elektromos autók széles körű elterjedéséig vezető út több okból is rázós lehet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés