hirdetés
hirdetés
MOL LUB 2016 M¡JUS - gyartastrrend.hu 300X250
hirdetés

Az ipart 2015-ben a járműgyártás mentette meg a lassulástól: a nagy gyárak, mint az Audi, a Suzuki, a Mercedes gyártásának felfutása tartotta a lendületet a termelésben. Áttekintésükben végigvesszük, hogy alakult a magyarországi ipar helyzete 2015-ben. 

hirdetés

Az európai uniós fejlesztési forrás megítéléséről öt pályázati felhívásának keretében született támogató döntés. 

Egy tudóscsapat megtalálta a korai világegyetem idáig észlelt leghalványabb galaxisát.

A fejlesztés alatt álló nagyobb kapacitású energiatárolókkal ellátott drónok az élet újabb és újabb területeire törhetnek be hamarosan.

Hazai kutatóintézetek, oktatási intézmények, valamint Magyarország meghatározó vállalkozásainak szerepvállalásával jött létre az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform.

Egy tudóscsapat megtalálta a korai világegyetem idáig észlelt leghalványabb galaxisát.

A Magyar Iparszövetség szerint jövőre a kis- és középvállalkozások (kkv) előtt egyedülálló fejlődési pálya áll az uniós források tömeges megnyílásával, illetve a tervezett költségvetésben és az adószabályozásban lévő lehetőségekkel.

A pekingi kormány tervei szerint az évtized végén Kínában több mint 500 olyan repülőtér lesz, amely nem a menetrend szerinti járatokat szolgálja ki, hanem kisrepülőgépeket fogad.

Az Alfa Centauri körül keringő egyik planéta izgalmas titkokat rejthet még magában.

A Mercedes elvesztette az ellene indított, nyakfűtéssel kapcsolatos szabadalmi bírósági pert, így a jövőben nem adhatnak el autót ezzel a rendszerrel.

A világban jelenleg kb. 1700-féle különböző típusú drónt, azaz pilóta nélküli légi járművet tartanak nyilván. A jogszabályi feltételek nehezen tudják követni a viharos sebességgel fejlődő technológiát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Bővülő piac

Négyszer gyorsabb ütemben bővül majd a lakossági és üzleti felhasználásra szánt drónok piaca az évtized végéig, mint a katonai modellek szegmense. Egyhamar ne számítsunk azonban arra, hogy a webshopban vásárolt áruval drónfutár landol majd az ajtónk előtt. 

Verseny

Első alkalommal osztották ki az Év Gyára verseny nyerteseinek járó díjakat. Év Gyára az autóipari beszállító SMR Hungary Bt., a villamos ipari Magnetec-Ungarn Kft. és a lemezmegmunkáló Prospera Europe Kft. 

Nem csak extravagánsoknak

Világsztárok közül elsőként Lady Gaga viselt egy bemutatónál hosszabb ideig 2013-as brooklyni koncertjén printelt ruhát, jelezve, hogy a 3D-nyomtatás az underground divattervezők arzenáljának egyik hatékony eszköze. De mikor egyszerűsödnek le, és jutnak el ezek a ruhák az átlagfogyasztóhoz?  

hirdetés
hirdetés