hirdetés
hirdetés

Az ipart 2015-ben a járműgyártás mentette meg a lassulástól: a nagy gyárak, mint az Audi, a Suzuki, a Mercedes gyártásának felfutása tartotta a lendületet a termelésben. Áttekintésükben végigvesszük, hogy alakult a magyarországi ipar helyzete 2015-ben. 

hirdetés

A Sicta cégcsoport átadta az 1,2 milliárd forint összértékű beruházás keretében megvalósult bővítését, és bejelentette, hogy további 3,7 milliárd forint értékű beruházást kíván végrehajtani az elkövetkezendő négy évben. 

A preferált beszállítói státus átadására minden évben sor kerül a Bosch beszállítómenedzsment-programjának részeként.

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (DIHK) a közelmúltban hozta nyilvánosságra az ország iparvállalatai külföldi beruházási aktivitásáról készített legfrissebb elemzését.

A testre szabott ellátási lánc magasabb szintre emelését hangsúlyozták a Schneider Electric regionális logisztikai központjában tartott konferencián. 

Lepsényi István gazgaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitikár szerint nem csak az ipari termelés növekedésének a mértéke, de a szerkezete is jó. 

1,4 milliárd forintból épült új vulkanizáló-formákat gyártó üzem Székesfehérváron. A kínai Himile Group mostantól innenn látja el a nagy gumiabroncsgyártókat termékeivel.  

A NATE 28 szervezet egyikeként nyerte el idén a támogatási programot, amely világszerte segíti a nem formális oktatási intézményeket az informatikai tudományok népszerűsítésében. 

Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár a Siemens ünnepélyes bizonyítványosztásán beszélt a duális szakképzésben részt vevők továbbtanulását segítő intézkedésekről. 

A világ egyik legnagyobb ipari automatizálási vállalata immár Kelet-Közép-Európában is segíti az intelligens gyártási technológiák terjedését. 

Az MIT egyik diákjának úttörő algoritmusa megoldást jelenthet a kozmikus tünemény megörökítésére.

hirdetés

Címlapon

Gázóriások

A fölgázüzemű járműveknél kiemelt figyelmet kapnak a személyautók, kisteherautók és buszok, pedig a gázüzemű "nagyvasaknál" is fontos szempont a környezetbarát működés. 

M2M a vasúton

Az automatizált közlekedéssel szemben ugyanazok a dilemmák, legyen szó az önvezető autókról, a repülőgépekről vagy a számítógép vezérelte vonatszerelvényekről. Most utóbbi előnyeit és hátrányait vesszük számba.

Hannoveri Vásár 2016

Ritkán fordul elő, hogy egy technológiai trend olyan rövid idő leforgása alatt akkora hatást gyakorol egy iparágra, mint a negyedik ipari forradalomként is ismert ipar 4.0, a gyártó vállalatok digitalizálása. Ez látszott idén Hannoverben.

hirdetés
hirdetés