hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy illusztris cégekből megalakult koalíció a zöld üzemanyagok piacán megszüntetné a technológia hegemóniáját.

hirdetés

A több mint 1800 km-es új összekötő távvezeték 80 milliónál is több ember számára biztosítja az áramellátást.    

A cég felvásárolja az egyesült királyságbeli Freightexet, az üzlet révén a növekvő európai teheráru közvetítői üzletágban terjeszkedik.

A Divergent additív gyártású autójának előállítása 75 százalékkal kevesebb alkatrészt igényel a konvencionális járművekénél.

Erős gyanút fogalmazott meg egy környezetvédelmi intézmény, hogy egyes versenytársai mellett az olasz cég szintén kibocsátásmanipuláló szoftvert alkalmaz.

A szabadalmaztatott csatlakozó használatával a gyártók és a rendszerintegrátorok akár nyolc lehetséges pozícióban állíthatják be a csatlakozást az összeszerelés során.

Innováció, hatékonyság, költségcsökkentés – napjainkban ezen alapelvek mentén terjesztik ki a raktári és termeléskiszolgáló eszközök tárolását az apró termékek kezelésétől egészen a nagy értékű eszközök kölcsönzéséig.

A DHL Express jelentős beruházással új logisztikai központot hoz létre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában. A beruházásról, a fenntarthatósági szempontokról kérdeztük Bándi Zoltánt, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezetőjét.

A Continental számos digitalizációs terméket és megoldást mutat be a jelenleg zajló CES-en, köztük a felhőmegoldáson alapuló rugalmas szórakoztatást és a környezetérzékelő radart.

A Bosch és a Prognos tanácsadó cég Connected Car Effect 2025 című tanulmánya megvizsgálta, hogy a hálózatba kapcsolt járművek technológiája milyen hatással lehet a nagyvárosokra. 

Az Igus az idei Hannoveri Vásáron mutatta be az első szánt, amely a különböző sugarú lineáris vezetőknél is alkalmazható, így közvetlenül egy egyenes szakaszról ívelt pályára válthat.

Címlapon

Német gazdaság

Carl Martin Welcker, a VDMA) novemberben megválasztott új elnöke szerint az export növelése és a munkahelyek megtartása szempontjából létfontosságú, hogy a piacok nyitottak legyenek, a kereskedelem pedig szabadon folyhasson. 

A világ legnagyobb és legerősebb szállítmányozási járművei

Amellett, hogy a tehergépjárművek szüntelen méretnövekedése és erősödése hűen szemlélteti a globális népesség exponenciális gyarapodását, egyidejűleg azt is sejteni engedi, hogy a világkereskedelem oly sokszor előrevetített totális összeroskadása egyelőre még várat magára. Az alábbi összeállításunkban éppen ezért össze is szedtünk néhányat napjaink legkülönlegesebb szállítmányozási megoldásaiból. 

Német gazdasági kilátások

Az IW kölni gazdaságkutató intézet szokásos, 48 gazdasági szervezet megkérdezése alapján készített év végi konjunktúrafelmérése szerint mérsékelt derűlátás jellemzi a német gazdaság 2017. évi várakozásait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés