hirdetés
hirdetés
hirdetés

November 1-jétől Daniel Korioth a magyarországi Bosch csoport vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója.

hirdetés

Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke bejelenette, a kamara idén a magyarországi munkaerőpiac helyzetét javító gyakorlati intézkedésekre fókuszál. 

Érettségi utáni, idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi ügyintéző szakmával bővíti duális képzési portfólióját a vállalat. 

Február 15-ig lehet jelentkezni a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány által kiírt Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatra. 

A Hankook Tire új ügyvezető igazgatót nevezett ki egyetlen európai gyárának élére, miután az eddigi vezető, Li Szang Il nyugdíjba vonult.

A kibővített kooperáció célja, hogy a partnerek kölcsönösen segítsék egymást az innovációs és oktatási tevékenységeikben, közös kutatás-fejlesztési projekteket indítsanak. A holland vállalat emellett részt vesz a duális képzésben is. 

A Randstad Workmonitor adatai szerint az utóbbi két évet vizsgálva idén február és július között váltottak állást a legtöbben, a munkavállalók pedig egyre magabiztosabbak az elhelyezkedési esélyeiket illetően. 

Négy szakmát mutatott be pályaválasztás előtt álló lányoknak a kecskeméti Mercedes-Benz gyár.

November 17-től várják az agrártudományok, az információs technológia és a műszaki tudományok területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal kutatónők pályázatait a Nők a Tudományban Kiválósági Díjra. 2017. január 9-ig lehet jelentkezni. 

A Knorr-Bremsével való együttműködésnek köszönhetően a high-tech vasúti fékgyártásban felmerülő ipari kérdésekre adható válaszokat, valamint a jövő járműgyártásának módszereit kutathatják a BME gépészmérnök hallgatói. 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatóinak innovatív műszaki kezdeményezései nyertek támogatást a Siemens pályázatán. A vállalat mintegy két és fél millió forinttal segíti a kiválasztott diákokat.

Címlapon

Német gazdaság

Carl Martin Welcker, a VDMA) novemberben megválasztott új elnöke szerint az export növelése és a munkahelyek megtartása szempontjából létfontosságú, hogy a piacok nyitottak legyenek, a kereskedelem pedig szabadon folyhasson. 

A világ legnagyobb és legerősebb szállítmányozási járművei

Amellett, hogy a tehergépjárművek szüntelen méretnövekedése és erősödése hűen szemlélteti a globális népesség exponenciális gyarapodását, egyidejűleg azt is sejteni engedi, hogy a világkereskedelem oly sokszor előrevetített totális összeroskadása egyelőre még várat magára. Az alábbi összeállításunkban éppen ezért össze is szedtünk néhányat napjaink legkülönlegesebb szállítmányozási megoldásaiból. 

Német gazdasági kilátások

Az IW kölni gazdaságkutató intézet szokásos, 48 gazdasági szervezet megkérdezése alapján készített év végi konjunktúrafelmérése szerint mérsékelt derűlátás jellemzi a német gazdaság 2017. évi várakozásait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés