hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Chiaro olasz mérnöki vállalat egy új Haas VM-6 függőleges megmunkálóközpontot állított üzembe, amellyel csökkenteni tudta a megmunkálás beállításának időtartamát, és sokféle különböző méretű alkatrészt képes könnyebben megmunkálni.

hirdetés

Meglehet, 2016 sok tekintetben rossz év volt, de legalább a zsarolóprogramok nem jelentettek akkora csapást, amekkorát várhatóan 2017-ben fognak. 

A készre szerelt, gyorsan cserélhető, energialánccal védett kábel- és tömlőkötegek a létező legnagyobb védelmet biztosítják a háromdimenziós mozgások közben.

A SmartRunner termékcsaládba tartozó, azonnali használatra kész fényútmérők egyedülálló módon egyetlen kompakt eszközben kombinálják a nagy pontosságú fényútmérést és az alakfelismerést.

Az Asco Numatics 651-es sorozatába tartozó szűrő-nyomásszabályozó-olajozó egységek kitűnnek a kategóriájukban legnagyobb mértékű légáteresztő képességükkel.

A gyárilag végtelen Megaflex fogazott szíjak különösen megfelelnek jelentős feszítőterheléssel, erőátvitellel és sebességgel járó műveleteknél. A PET palackokat gyártó rotációs gépeknél ezeken a területeken szigorú követelmények merülnek fel.

Ahogy egyre több anyagvizsgáló fordult a CR (computed radiography) felé, úgy fejlődtek a vizsgálóberendezések is, lehetővé téve az egyre pontosabb és költséghatékonyabb roncsolásmentes anyagvizsgálati eredményeket.

"Tekintve, hogy a zsarolóprogramokkal dolgozó bűnözők idén sikeres évet zárnak, nincs okunk kételkedni abban, hogy 2017-ben a helyzet tovább romlik" – mondta az adatbiztonsági megoldásokat kínáló Acronis egyik vezetője. 

Még átfogóbb alkalmazási területen váltak használhatóvá a Pepperl+Fuchs SC-System termékcsaládjába tartozó jelátalakítói.

A Balluff kompakt kétirányú IO-Link-memóriamodult fejlesztett ki a szűk beépítési helyekkel rendelkező alkalmazások számára. 

A készülék az elmúlt 10 évben jelent meg, és vált az egyik legszélesebb körben használt vizuális vizsgálóeszközzé az iparban. Dinamikus fejlődését a mobil-, illetve az okostelefonok elterjedéséhez lehet hasonlítani.

Címlapon

Német gazdaság

Carl Martin Welcker, a VDMA) novemberben megválasztott új elnöke szerint az export növelése és a munkahelyek megtartása szempontjából létfontosságú, hogy a piacok nyitottak legyenek, a kereskedelem pedig szabadon folyhasson. 

A világ legnagyobb és legerősebb szállítmányozási járművei

Amellett, hogy a tehergépjárművek szüntelen méretnövekedése és erősödése hűen szemlélteti a globális népesség exponenciális gyarapodását, egyidejűleg azt is sejteni engedi, hogy a világkereskedelem oly sokszor előrevetített totális összeroskadása egyelőre még várat magára. Az alábbi összeállításunkban éppen ezért össze is szedtünk néhányat napjaink legkülönlegesebb szállítmányozási megoldásaiból. 

Német gazdasági kilátások

Az IW kölni gazdaságkutató intézet szokásos, 48 gazdasági szervezet megkérdezése alapján készített év végi konjunktúrafelmérése szerint mérsékelt derűlátás jellemzi a német gazdaság 2017. évi várakozásait.

hirdetés
hirdetés
hirdetés