2013. február 18. 15:01
Milliárdos jutalom állami cégvezetőknek
Az RTL Klub Híradó kikérte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól az állami cégeknél a 2012-es évre vonatkozó jutalom és prémium kifizetéseket, a teljes listát pedig az Átlátszó.blog.hu közzétette.

Január végén a polgármestereknek kifizetett jutalmak ügye egészen a miniszterelnökig, Orbán Viktorig jutott, aki azt kérte a polgármesterektől, hogy fizessék vissza vagy ajánlják fel a jutalmukat jótékony célra. A feladattal megbízott Kocsis-Kubatov párosnak 114 polgármester jelzett vissza, hogy kaptak jutalmat. Ennél sokkal nagyobb összegek kerültek kifizetésre az önkormányzati tulajdonú cégeknél, de nekik Orbán Viktor megkegyelmezett.

Ám a polgármestereket és az önkormányzati cégek vezetőit is lekörözték az állami cégek vezető beosztású munkatársai, mivel nekik összesen több mint 2 milliárd forint prémiumot és jutalmat számoltak ki a 2012-es évre. A legjobban a liberalizált piacra kilépő Magyar Posta vezetői jártak, itt közel 540 millió forint kerül kifizetésre a 150 vezetőnek. Utánuk a MÁV-csoport (455 millió, 209 vezető) és a Szerencsejáték Zrt. következik (425 millió forint, 63 vezető).

A teljes lista itt található.